29 november, 2015

Varför och söta Elvy

Glad första advent!

Jag får ofta frågan hur det kommer sig att jag jobbar som fotograf och varför jag vill fota just gravida, nyfödda, barn och familjer.

Så jag ska försöka berätta varför detta är min passion och min största dröm i livet!

Att början av livet är en sån vacker tid. Kärleken, längtan, glädjen och alla känslor runt om. Att få börja formas, att bli en i familjen och att få känna ovillkorlig kärlek. En tid när alla finns. Alla underbara steg som tas, hur snabbt det går från bebis till tonåring och all tid man vill hinna stanna och föreviga.

Är det nått jag önskar är det att jag kunde åka tillbaka i tiden och få fånga många mer bilder på mig och min farmor. Vi fick 16 år tillsammans och jag är så himla tacksam för de alla, men jag hade idag velat ha mer! Alla helger jag sov över och man fick hemmagjord choklad med rostmackor till frukost, plättar till lunch och en smarrig rabarberpaj till fika. När jag alltid inför helgen köpte med mig dill och gräslök chips. Hur vi satt i den stora mjuka bruna fåtöljen och bläddrade i hennes album och kollade på svartvita bilder på min pappa som bebis och hur han växte genom åren, höra historierna till dessa bilder. Det saknar jag mest och den dagen jag blir mamma och sedan farmor/mormor vill jag vara precis så. Fina farmor är än idag min största förebild och det är i den stora mjuka bruna fåtöljen som jag sitter idag och skriver detta. I februari 2008 förlorade jag henne, i augusti 2008 började jag studera media med inrikting foto idag är jag en fotograf. Visst det har varit en lång och krokig väg med en massa gupp i men jag gav aldrig upp på drömmen. Och jag vet att farmor är stolt, att jag vågat satsa på min högsta dröm, trots rädslan för att inte lyckas. Men här står jag idag och jag har inte misslyckats.

Jag vill hylla livet och ge minnen att föra vidare, till ditt barn och sedan även barnbarn. För vi vill ju aldrig att början ska ta slut!

2015-11-29_0001 2015-11-29_0002