10 april, 2019

Sconesfrukost, så fixar du den bästa!

Ni är alltid så många som kommenterar på mina stories om att det ser så mysigt ut när jag har sconesfrukost här hemma! Så därför tänkte jag ge er en guide så att ni kan ha en lika mysiga stund som jag har typ varje helg 😉

Vi måste ändå börja med receptet, jag har testat ett par olika men har fastnat för detta enkla recept, jag använder alltid havremjölk och mjölkfritt margarin då jag inte äter mjölkprotein, men det går lika bra att köra med vanlig mjölk och smör såklart!

Det du behöver: 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 krm salt, 50 g smör och 2 dl mjölk. Detta räcker till 2-3 pers ungefär! Jag gör ofta dubbelsats och fryser in dom som blir över så jag kan ta fram om jag vill lyxa till en frukost mitt i veckan eller om sambon är borta en kväll kan jag ha scones på kvällen 😉

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser och finfördela sedan smöret i mjölblandningen. När smöret är inarbetat så häller du i mjölken. Gör runda bollar och lägg ut på en plåt, när du är nöjd med antal och storlek, platta till dom och skjutsa in i ugnen i 12 min!

De små ljuslyktorna hämta jag i studion och hallen, blomman är från trappen och det stora ljuset kommer från vardagsrummet!

Medans scones är i ungen är det dags att fixa till myset! Jag springer runt i huset och letar upp ljuslyktor som kan passa för dagen (jag gillar att variera) och duka fram något fint porslin! Denna favorit är från Rusta och finns i flera olika färger! Flytta runt grejer, lägg till saker, jag kan slänga in en blomma bara för att få det där extra myset!

Du dukar också fram de tillbehör du vill ha, vi har smör, apelsinmarmelad, Bara Bär, ost och ibland testar vi någon ny marmelad eller Lemon curd. Min favorit med bara bär är jordgubb men hallon är också god!

När timern piper är det dags att ta fram sconsen och njuta, är du som jag så tar du ju lite bilder, kanske med din mobil? Då kan du titta in i denna kategori för tips hur du tar bättre mobilbilder! Jag blir jätteglad om du taggar mig i bilden, skulle vara så kul att se hur mysigt ni har det!

Och hörrni, jag är så nöjd med detta bord som jag och sambon byggde ihop, älskar att fota emot det!

Sen blir det självklart en massa hundmys med familjens hundar!

Så vilken dag blir det scones för dig? Jag satsar på lördag 😀