Hero Image

Nyfödd

Nyföddfotografering

Er nyföddfotografering med mig är inte poserade bilder på er bebis i olika former av rekvisita. Det är enkelt, naturligt med fokus på närhet och kärlek. Detta gör att en nyföddfotografering hos mig sker när er bebis är upp till 4 veckor gammal. Fotograferingen sker i tryggheten av ert hem, som är perfekt när syskon eller djur vill vara med eller i min studio. Jag låter er stanna en liten stund till i bebisbubblan, jag fångar din familj precis så som det är just nu, så du kommer minnas denna tid. Tiden man inte kan sluta titta på sitt barn. Vi skapar en  lugn och avslappnad miljö för att fånga ögonblick, detaljer och mys. Jag kommer hela tiden finnas där för att guida er och få er slappna av! Låt oss skapa minnen för er framtid!

PetraLeandersson_Malin21

”Tack själv, du är så duktig och bilderna vi fått både på magen och Vera är helt fantastiska.
Du fick oss att känna oss så avslappnade inför kameran och bilderna fångade verkligen oss som familj på ett naturligt sätt
Vi är så tacksamma för att vi fått denna möjligheten och bilderna kommer vi ha med oss som minne hela livet
⭐”
– Jonna och David

”Vi kan inte sluta titta på bilderna! Otroligt fina! Så svårt att väja!
Tack för att du fotade oss och tog oss alla på det som passade både lillasyster, brorsan och storasyster….
alla på sitt egna sätt för att få bra porträtt! Tack!” – Lisa och Niklas

”Rekommenderar henne starkt! En jordnära tjej som hade fantastisk hand om våran son under fotograferingen.
Hon hade hans fulla uppmärksamhet under hela fotograferingen, stort tack för fantastiska bilder!”

– Evangeline och Nor

Petra Leandersson Photography
insta
PetraLeandersson_Axel_webb50
petraleandersson_vera_webb26
PetraLeandersson_Joline_webb5

Vanliga frågor

Vad ingår i investeringen?
Nyföddfotografering i ert hem eller i min hemmastudio med er nya familjemedlem! Ni får ett välkomstmail med all info samlad, en telefonkonsultation innan fotograferingen för att presentera oss för varandra (bra för nerverna) och ni kan ställa frågor till mig! Vi träffas sen igen för att titta på bilderna ihop, detta gör vi ca 7-14 dagar efter fotograferingen! Eftersom det är en investering så vill jag inte stressa med era bilder. När vi ses för att titta på bilderna ihop väljer ni produkter och digitala bilder i 2 steg. Produkter som erbjuds är Fine art förstoringar, album och digitala filer. Läs mer om priser längre ner på sidan.

Vad är speciellt med en nyföddfotografering med dig?
Naturligt, enkelt och vackert i närhet med föräldrarna (och syskon) i tryggheten av ert hem/i studion. Jag har en mer dokumentär stil när jag fotograferar nyfödda och använder mig inte av en massa rekvisita och poserande. Lugnt och avslappnat myser ni medans jag guidar er och jag fångar ögonblicken, helt utan press! För när ni tittar tillbaka på bilderna om tio år så är det ju detta ni kommer minnas, precis så som det var <3

Hur förbereder vi oss för fotograferingen?
För sovande bilder försöka hålla bebis vaken mellan 2-3 timmar innan vi ska fota och se till att han eller hon får en rejäl matning precis innan jag kommer till er eller ni till mig. Om bebisen sovit gott innan så är chansen ytterst liten att den vill sova igen. Skulle bebis vakna till i slutet av fotograferingen så gör det inget, då har vi ju chansen att föreviga det också! Ev syskon som är med, se till att de är mätta och berätta innan vad som ska hända så de vet om det! Syskonen tar jag med i bilder när vi känner att det passar dem, vissa vill vara med direkt och vissa vill kolla på och känna av lite innan de är med.

Jag är ovan framför kameran, vad ska jag göra?
Under hela fotograferingen kommer jag finnas där och guida er! Jag kommer placera er i några ”poser” som är naturliga och sen kommer era personligheter och familjedynamik gör att jag fångar er naturligt och fint. Jag tar några bilder i olika kompositioner, lite närmre, backar lite, fokuserar på detaljer. Viktigt för er som inte känner er bekväma framför en kamera är att ni absolut inte behöver titta in i kameran. Jag vill hellre att du titta och intrigerar med din bebis och familj  än att titta rakt in i kameran!

Kan man göra nyföddfotograferingen i din studio?
Absolut kan man det!  Min studio är liten och mysig med en vit säng och en mysig fåtölj och rena väggar för ljusa och naturliga bilder. Vill ni ha mer dokumentär känsla kommer jag till er, tänk på att det oftast är små delar av ett eller två rum som vi fotograferar vid, inte hela ert hem! Skriv till mig så berättar jag mer! Men föredrar ni att komma iväg för fotograferingen så kom till mig!

Kan man boka gravid och nyföddfotografering i paket hos dig?
Absolut kan du det! Bokar du gravid och nyföddfotografering vid samma tillfälle får du 50% rabatt på ena fotograferingen! Du betalar då 1790 kr för de båda fotograferingarna (ord. 2390 kr).

Vi vet inte vad vi vill beställa?
Det behöver ni inte veta nu, men jag lovar att funderar ni lite så kommer ni nog få ett hum om det. Jag är tex uppvuxen med att sitta o bläddra i album i farmors knä, så album är något jag värderar! Andra kanske hellre smyckar väggarna med fina tavlor?  Jag finns med hela vägen och vägleder genom och visa vad som erbjuds och ställer frågor. Många väljer att skapa ett eget paket med en (eller flera) tavlor eller album och sen väljer de till digitala filer. Några få väljer endast digitala filer. Bildfiler är ju kul att ha, men de gör sig inte så bra på väggen eller på soffbordet 😉

Fotograferar du utanför Motala?
Ja, det gör jag såklart! Jag reser gärna till er för er fotografering. Fotograferingar som sker i angränsande kommuner till Motala (ex Linköping, Mjölby osv) har en fast reseersättning på 300 kr. Bor du längre bort, kontakta mig för mer info!

”Du har verkligen lyckats fånga rätt känsla i bilderna! Inte nog med det så tar du dig tid för både föräldrar och bebis att känna sig bekväma under hela fotograferingen (även när bebis blev trött och hungrig). Tack för otroligt fina bilder Petra!”

-Kitty och Sonny

Bokningsvgiften inkluderar:

En fotografering hos mig är en upplevelse i 3 steg:

– Konsultation då jag lär känna dig och din familj och planerar er fotografering
– En nyföddfotografering i studion eller ert hem
– En bildvisning där du får hjälp att välja ut dina favoriter för ditt hem

1190 kr

Er Bildvisning:

 Välj mellan att skapa er egna kollektion få både en vacker produkt och alla digitala filer till ett förmånligt pris.
Eller köp endast ett par digitala bilder. Det väljer ni själva!

– Digitalbilder i paket från 3 500 kr
– Inramade förstoringar från 1 495 kr
– Photoblocks från 2 290 kr
– Album från 1 995 kr

Har ni övriga frågor? Kontakta mig nedan för mer info. Jag ser fram emot höra från er!

Petra Leandersson Photography

Kontakta mig!

Har du frågor eller vill boka en nyföddfotografering kontakta mig i formuläret nedan så hör jag av mig så snart jag kan <3

PetraLeandersson_Dylan35