18 december, 2018

Mys under julledigheten!

Nu är det den mysigaste tiden på året. Alla juldekorationer, snön som fallit och känslan av mys som ligger överallt. Men det kan också vara årets stressigaste tid på året, klappar ska fixas, mat ska lagas, det ska faras runt och julen kommer ändå med stora förväntningar som kan suga ur en all energi. Därför tänkte jag ge er lite tips på hur ni kan mysa till det i jul och istället ladda energi istället för att låta den rinna ur er. 

En viktig sak innan min lista är, du måste inte göra saker bara för att göra andra glada eller för att du alltid gjort så! Detta är superviktigt! Ger det dig inte energi så fundera på att hoppa det i jul, det är okej! Du är den viktigaste personen i ditt liv, även om du är en förälder och har barn! Så våga säga nej om det är det du behöver, jag hejar på dig! 

Men nu till listan! 

Mysfrukost med scones!

Sconesfrukost är min absoluta favorit för en mysig start på dagen! Jag har världens enklaste recept som inte ens tar 10 min att slänga ihop och sen ska gräddas i 12 min! Duka upp med lite tända ljus och samla familjen för en riktig mysig morgon tillsammans! Håll med om att det låter mysigt?
Sconesfrukost äter jag typ 2-4 ggr i månaden och det är en favorit just för att det är så mysigt! Mitt recept hittar ni här!

Vinterpromenader i skogen!

Ta med familjen eller sambon eller hunden eller alla ut i skogen! Jag älskar att komma ut i naturen, här fyller jag på med energi och det är så skönt att låta telefonen ligga orörd i jackfickan och bara andas! Komma bort från all stress och bara vara. Kanske ha med en picknick eller grilla korv eller bara gå och njuta själv för en stund. Här i Motala har vi en massa fina skogar och grönområden att vandra runt i, lyx! 

Massa tända ljus och en bra bok! 

Alla som känner mig vet att det alltid är tända ljus hemma hos mig, jag älskar det och har tända ljus året runt! Att få krypa upp i soffan med en bra bok, en mysig filt och kopp te, det är bara sån vardagslyx som jag älskar! På senaste tiden har jag läst lite om yoga, mycket personlig utveckling och några biografier!

Några boktips:
För er som är trött på hetsen om att vi ska bli lyckligare bara vi tappar x antal kilo eller testa en ny konstig diet och känner att nu får det vara nog måste ni köpa Megans bok Body positive power – how to stop dieting, make peace with your body and live! Den är en ögonöppnare, ni hittar den här!
Annars kan jag tipsa om Josefine Dahlbergs bok, Jag är jag fri! Grymt bra bok om hennes liv och hur hon vänt det och nu lever hennes dröm och inspireras oss andra till att göra detsamma!

På middag med grymma FGL Store i Varberg!

 Kanske det mysigaste tipset att bryta av julhetsen med, samla dina favoriter för en middag! Finns inget så underbart som en mysig middag med vänner som får en att skratta <3 Och vill du bjuda på en himmelsk efterrätt så kan jag rekommendera denna underbara äppelpaj som Miranda bakade åt oss med choklad i! MUMS! 

Mys vid yogamattan

Egentid. Precis som att få en stund att sitta ner med en bok är underbart så hoppas jag att du även kan hitta lite tid för rörelse eller en lugn stund på yogamattan eller en vanlig matta! Yoga ska måste vara kravlös för mig.
Min absoluta favorit är yin yoga, så lugn och mjuk form! Här kan du inte prestera utan bara vara och andas! Annars går jag in på youtube och kör ett passa med Adriene, hon har pass för hemmayoga i alla kategorier! Från 5 min till en timme och massa för nybörjare 😀 

Jag hoppas ni får en underbar jul och tar er tid för att sakta ner och inte stressa. Njuta av tid med dom ni älskar och mysa en massa!

Önskar er en massa mys, kram!