19 mars, 2017

Mina 3 bästa tips för att du ska få de bästa bilderna

Mitt mål som fotograf är inte bara att ta underbara bilder på de du älskar mest och dig själv, utan att ge er en upplevelse där alla delar resulterar i en helhet som blir så otroligt bra! Det är alltid ett par bitar som många kunder kanske kämpar lite med men som är så viktiga för resultatet! Så jag tänkte göra en lite guide till er här som ni kan läsa, känna in och sedan ha som hjälp när det är dags för er att boka en fotografering! Så dessa tre ingredienser är det viktigaste för en lyckad fotografering hos mig 😀

Ljuset!
Jag vet, jag vet att ditt barns sängtid är runt  kl 18-19 och den magiska solnedgången sker, stora delar av året, efter den tiden! Det är inte kul att vara den som ska ”förstöra” er kvällsruntin, jag vet hur viktigt den är för din familj men ljuset är ALLT under mina fotograferingar! Det sättet ljuset träffar ditt barns ansikte, hur de skapar en sån känsla när din dotter snurrar i sin klänning, när hon pussar pappa eller det som skapar extra känsla i bilden med din partner! Ibland vet man inte riktigt varför man dras till en bild, är det posen, kompositionen, platsen, människorna i den? Men lita på mig när jag säger detta, det är ljuset! Mitt bästa ljus är när solen går ner, det är då min magi sker! Det är så jag skapar mitt djup, mina färger, mitt motljus, komposition och framförallt känslan mina bilder har! För jag lovar, dessa bilder är inte bara mina favoriter, det är mina kunders också! Mitt hjärta hoppar bokstavligen över ett slag när jag har fotograferingar när solen går ner i bakgrunden, så jag kan inte betona detta tillräckligt!  Bryt läggdags regeln! Dina bilder kommer att vara värt det! Den viktigaste regeln för mig är att fota när ljuset är som absolut bäst för mina bilder, i solnedgången!

Platsen!
Jag har såklart några favoriter när det kommer till platser! För en bra plats är ett ställe där det både är bra miljö, solen hamnar rätt och att man ska kunna ta sig dit smidigt! Allt ska passa perfekt och därför är jag alltid på jakt efter ditt perfekta ställe! En öppen ytan med en trädlinje i bakgrunden slår aldrig fel, då strålarna från den gyllene solen skära genom träden, wow! Ett mer öppet fält/äng med en grusväg intill är som gjort för bilder med massa härligt ljus som studsar så fint i bilden! Eller lyxen med att bo i Motala, stranden! Det är lite svårare tekniskt men oj så vackert det blir! Jag försöker också hitta platser är det inte kryllar av människor, det kan ju vara jobbigt nog att behöva va framför en kamera så extra publik är inget vi måste ha känner jag! Har du förslag inför din fotografering, säg gärna till mig, jag älskar ju detta med att hitta den perfekta platsen!

Kläderna!

Jag vet att du är någon som kanske tvekar att boka en fotografering för att du inte vet vad ni ska ha på er! Det behöver inte vara så svårt, jag jobbar just nu på en guide till er som ni får när ni bokar en fotografering! Allt för att göra det lättare för er och jag har ännu mer planerat längre fram 😀 Detta med kläder handlar mycket om att det ska sitta bra och att man är bekväm i det man har på sig! Är du inte tjejen som trivs i klänning ska du inte ha på dig det bara för att! Hitta ett par snygga jeans som sitter perfekt på dig istället! Och när det kommer till färger så funkar alltid neutrala och jordnära färger! Men bokar du en fotografering så kommer jag finnas som hjälp! Kläder är viktigt, det kan man inte bortse ifrån! Det binder ihop det hela och gör era bilder helt underbara och unika för just er!

Är du sugen på en solnedgångsfotografering med mig? Det skulle vara en ära at föreviga dig och din familj <3  Kontakta mig här!