8 december, 2015

Jag – Fotograf

11187839_948746975135623_3250704682628100498_oFotograf: Jessika Stockesjö

Okej som ni kanske märkt på sistone har jag nu inriktat mig helt på gravida, nyfödda och familjer här. I början var det bara, jag fotar allt, jag älskar att fota. Och tro mig, det gör jag fortfarande, ännu mer till och  med! Men varför valde jag att smala av, varför tog jag bort bröllop och kärlek bla? För efter att ha haft ett helt magiskt första halvår som professionell fotograf så hann tiden ikapp mig och jag fick en chans att komma tillbaka till varför, varför är jag fotograf?

Jo, jag är fotograf för att jag förlorade min farmor vid 16 års ålder. Det var tufft och om det var nått jag önskade så var det mer bilder, massa mer. Vid alla olika tillfällen. Bilder på oss. För tiden försvann så fort.

Detta är grunden, min bas som jag står på. Sen för att bygga på ytterligare, detta skriver jag inte för empati och uppmärksamhet, jag skriver detta för att berätta min historia. För att visa vem jag är, något jag alltid har kämpat med. Men under mitt sista år på gymnasiet så började jag med ett dåligt beteende som senare eskalerade och under 2012- 2015 var jag sjuk i ortorexi och anorexi. Detta är år som jag har haft svårt att acceptera och det var först i vår jag blev ”frisk” viktmässigt. Ungefär en månad innan jag startade Petra Leandersson Photography.

Sen dess har livet flugit iväg, så också tiden. Men på sistone har jag valt att stanna upp lite och titta tillbaka på livet. Och hur kom jag till svaret gravid och nyfödd? Jo, helt ärligt som om någon hade frågat mig för lite över ett år sen om jag skulle vara här idag hade jag sagt nej. Ja, det skär i hjärtat att skriva detta men jag har fått en ny chans. Och jag tänker ta tillvara på den. Jag vill hylla livets början, för det är en magisk tid.

Jag vill låta alla få möjligheten till att njuta av denna stund. Denna korta men ack så magiska tid, för jag lovar er, redan efter en månad är allt förändrat, barn växer så fort. Även vi vuxna gör det.

Detta är mitt varför. Med detta vill jag bara säga att oavsett om ni väljer mig eller en annan fotograf, kom ihåg att början är ovärderlig, skapa och bevara minnena. Jag är så glad att jag fått en ny chans.

Låt början aldrig ta slut!

Kram, Petra