Petraleandersson_barnofamilj

Inför fotografering!

Så kul att du vill boka fotografering hos mig! För att du ska känna dig så trygg och förberedd som möjligt har du fått denna guide innan vår fotografering. För några av de jag fotograferar är detta första gången de fotas, då man kan känna sig ovana och osäkra framför kameran. Många tycker det kan kännas läskigt att behöva stå och titta in i kameran, det behöver du inte göra! Jag själv är inte så bekväm med det, så varför ska du/ni göra det då? Fokus kommer vara på varandra, ni ska njuta av denna stund och jag kommer guida er! Genom att berätta mer nedan om hur fotograferingen går till och hur vi tillsammans skapar fina bilder minskar nervositeten och du kommer tycka det känns avslappnat och att det var över snabbare än du trodde ♥

Petra Leandersson Photography

BOKNING
Mina fotograferingar sker utomhus, i solnedgången med vacker natur! Det blir så himla fint!!! Om du bokar en gravidfotografering hos mig brukar jag rekommendera att vi fotograferar mellan v 28-35. Detta är såklart personligt, beroende på när du mår som bäst och magen syns tillräckligt.  Är det en nyföddfotografering du bokar, fotar jag dessa i ert hem när bebis är emellan 10-25 dagar.

När du bokar en fotografering med mig så skickas en bokningsfaktura via Billogram på 500 kr till din mail, den är på 10 dagar. Denna dras sedan av på slutfakturan ni betalar först när ni valt bilder, det går självklart att välja till ytterligare bilder! På slutfakturan dras bokningsavgiften sedan av. Vid bokning skickas även ett avtal som vi båda läser igenom och skriver under digitalt.

När vi sedan bestämt dag kommer du få ett mail, där finns all info samlad. Denna guide är där tillsammans med ett frågeformulär som jag gärna vill att du fyller i så snart som möjligt!  Detta är så jag får lära känna er bättre och kan planera fotograferingen utifrån er 😀 När ni fyllt i formuläret kommer vi pratas vid via telefon, detta för att presentera varandra och så har ni chans att ställa era frågor till mig istället för att vi skickar en hel hög med mail emellan oss!

Plats och väder

När vi bestämt ett datum så bestämmer vi en plats för fotograferingen. Som ni kanske vet spelar platsen och ljuset väldigt stor roll för mig, jag älskar att lägga tid på att hitta de bästa platserna till era bilder! För bakgrund, omgivning och solen ska kombineras på bästa sätt! Jag rekommenderar därför gärna olika platser för att du ska få så fina bilder som möjligt, har ni förslag får ni gärna komma med dem så kollar jag gärna upp! Vi vill ha öppna platser med lite växtlighet i bakgrunden, där solen vackert kan stråla igenom. Jag fotograferar även på äng och strand om man skulle önska detta! Självklart spelar årstiderna också in då solen flyttar sig väldigt mycket beroende på hur länge den är uppe, men jag har platser för alla årstider, så oroa er inte!!

Vad händer om det är dåligt väder?

Eftersom denna underbara sol spelar så stor roll i mitt skapande av bilderna så bokar vi alltid om till nytt datum vid väldigt mulet väder eller regn. Att boka om kostar inget och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum. Ska vi fotografera på en strand funkar det om det är lite sol bakom moln, vid skogsmiljö behöver vi ha relativt klar himmel för att få fram det fina ljuset. Jag hör av mig några dagar innan för att stämma av så vi är förberedda och så brukar jag köra en soldans innan också! 😉

familjefotografering-motala-mira-och-molly5
familjefotografering-motala-mira-och-molly
Petra Leandersson Photography

LEVERANS
Eftersom detta är en investering för er och er familj så vill jag inte stressa med era bilder, därför tar det ca 7- 14 dagar från vår fotografering innan ert personliga webbgalleri med era färdigredigerade bilder levereras. I webbgalleriet brukar finnas ca 40-50 bilder för er att välja ifrån! Du hjärtmarkerar de bilder du vill ha, och kan sedan i separat mapp på sidan välja vilka förstoringar eller album du vill köpa eller om det ingår i ditt paket. Vill du köpa ytterliga bilder går detta utmärkt, det säger du till om när galleriet är levererat!

1-2 dagar efter ni betalat er slutfaktura får ni bilderna levererade, då kan de laddas ner och användas obegränsat. Ni får bilderna både i högupplöst format  och skärmupplöst. Högupplösta bilder används för egna framkallningar (upp till 40×50 cm) och skärmupplöst för användning på internet, de skärmupplösta heter webb i slutet på filnamnet. Det skiljer väldigt mycket i kvalité om ni skulle beställa eller lägga upp fel format, så var noga med detta!

KLÄDER
När du ska välja kläder till en fotografering är det några saker man kan tänka på. Vad för miljö ska vi fota i? Vilken säsong är det ute? Vad är vi bekväma i och att det ska komplettera varandra. Nu tänker du att det blev mycket att ta in men jag ska ge lite exempel!

Bär gärna kläder som kompletterar varandra, och er själva. Är du inte tjejen som brukar ha klänning ska du inte ha det nu ”bara för att”! Välj något som är du, som du känner dig bekväm i, det gör verkligen stor skillnad på bilderna! Börja gärna med ett plagg och bygg resten utefter det, då blir det så himla mycket lättare! Vill du hitta inspo kan du kolla runt på min hemsida eller varför inte kolla in pintrest!

Att välja kläder som kompletterar den miljö vi är i är inte så svårt som det låter! Om vi fotograferar på stranden eller inomhus kan du bära något lätt och ljust i en neutrala färgskala! Ska vi vara där det är en massa grönt, ha inte så mycket grönt i kläderna. På hösten/vintern är det mer lager på lager för att hålla värmen, välj då en tunnare jacka om du vill ha det än tex en dunjacka. Mössa, vantar, halsduk blir också väldigt mysigt och fint på bild!
När det kommer till färger rekommenderar jag neutrala eller jordnära färger, det funkar i olika miljöer och gör sig bra på bild. Håll dig borta från väldigt färgstarka och mörka färger, logotyper, ord, distraherande mönster! Nu menar jag inte att mörka färger är förbjudna, ett par svarta jeans är helt okej, bara inte hela outfiten är mörk. Har du bokat en gravidfotografering skickar jag ett separat infoblad om just kläder till detta!
Du får gärna skicka bilder till mig innan om du är osäker, det är bara kul att hjälpa till!

Petra Leandersson Photography
Petra Leandersson Photography

Frågor och svar

Hur förbereder vi oss inför en familjefotografering?
Allt jag kräver är egentlige att ni ska dyka upp, va beredda på mys och bus, kramar och pussar men eftersom ni undrar så kan ni tänka på några saker! Berätta gärna innan vad ni ska göra, det kan få dem att slappna av lite extra så allt inte är helt nytt! Det är bra om barnen är mätta och glada, ta med någon leksak dem tycker om och gärna ett extra ombyte och något snacks! När vi väl ses kommer jag ta hand om er och guida för att fånga er alla på bästa sätt!

Om barnen är gnälliga? 
Ingen fara! Jag har planerat in lite extra tid för en paus så behövs mys, snacks eller liknade tar vi tid för det! Jag pressar aldrig barn till något, där går min gräns! Jag fotar i deras takt och behöver vi en paus tar vi den! Så oroa dig inte och känn dig inte stressad innan över detta! Är vi vuxna glada och avslappnade så brukar det smitta av sig bra på barnen! När dem är på bättre humör kör vi igen! Vi kommer ha kul, kom ihåg det 😀

Petra Leandersson Photography

Jag är ovan framför kameran, hur gör jag?
Under hela fotograferingen kommer jag finnas där och guida er! Jag kommer placera er i några ”poser” som är naturliga och sen kommer era personligheter och dynamik gör att jag fångar er naturligt och fint. Jag tar några bilder i olika kompositioner, lite närmre, backar lite, fokuserar på en enskild. Viktigt för er som inte känner er trygga är att ni absolut inte behöver kolla in i kameran, det är något jag själv tycker är ”jobbigt” när jag blir fotograferad. Jag vill hellre att du tittar och intrigerar med din familj än att titta rakt in i kameran!

Vi kommer variera med stående bilder, sittbilder och kanske gående bilder. Jag kommer prata med er och berätta om jag vill att ni ska ändra nått, bara fortsätta eller byta pose. Ni kan fråga mig när ni vill också! Ni ska känna er bekväma och trygga!Det kommer busas, skrattas, springas och självklart mysas så spontana  skratt, pussar och kramar är alltid välkommet! Och jag kan lova att det tyvärr är snabbare över än vad man tror!

Gravidfotografering _ Petra Leandersson9

Får vi använda bilderna på internet efteråt?
Självklart, får ni det!  Efter att jag levererat era bilder har ni fri användningsrätt, så kör på! Låt nära och kära ta dela av alla era underbara bilder!! Publicerar ni bilderna på internet så kom gärna ihåg att ni gärna får skriva Foto: Petra Leandersson Photography eller www.petraleandersson.se. Dock får ingen redigering av bilderna göras efter jag levererat dem (inkluderat Instagram-filter!). Önskar ni ha någon utvald bild i t.ex. svartvitt är ni varmt välkomna att maila mig så fixar jag det såklart åt er.

Visar du våra bilder efter fotograferingen?
Jag fotograferar många familjer och får jag möjligheten visar jag gärna upp någon/några bilder från er fotografering, för jag älskar det jag gör och alla underbara familjer jag får fota men jag frågar er alltid innan! Så detta är högst frivilligt och om ni vill ha bilderna för er själva är det inga som helst problem, just let me know!

Petraleandersson vinter

Vinterfotografering!

Att fotografera sina familje/gravidbilder under vintern är inte sämre än sommaren på något sätt, faktum är att naturen och ljuset är otroligt fördelaktigt och fantastiskt vackert. Oavsett om det är snö eller inte! För solen är lika magisk och jag har ett par underbara ställen för just fotograferingar under vintern där solen skiner så himla vackert för att vi ska få det magiska ljuset!

För att kunna ta dessa underbara bilder och för att ni ska frysa så lite som möjligt har jag många bra hjälpmedel under fotograferingen: 

♥ Värmekuddar
Dessa ovärderliga små kuddar som jag har med i olika storlekar, lätta att lägga i händerna alt under handsken och i skorna för att värma fötterna. De är ljusa och syns inte på bilderna, däremot värmer de mycket mer än du kan tro!

♥ Varm choklad & paus
Vid alla vinterfotograferingar har jag med varm dryck så du kan värma dig emellanåt. Under vintern fotograferar vi en liten stund innan ni får en paus!

♥ Varm filt
Ni sitter alltid på minst två filtar om vi ska ta sittande bilder! Här kan vi också lägga värmepåsar om vi vill!

♥ Kläder
Tänk lager på lager! Bra tips är fleece strumpbyxor eller underställ! Då slipper man ha en tjocka vinterjacka på bilderna, den kan ni ha när vi pausar!

♥ Väder
Jag är uppmärksam på väderleksrapporter och bokar in på dagar då det inte blåser så mycket, då känns kylan inte lika farlig och ni kan lättare slappna av.

Petraleandersson motala

Investering

Fotografering i 60 min
Webbgalleri med ca 40 bilder där ni får välja era favoriter
5 st. valfria digitala bilder

1995 kr

Tillval
Vill du köpa ytterliga bilder går detta utmärkt, priser anges utöver fotograferingspaket!

Extra bilder 229 kr/st
5 st extra  990 kr
15 st extra   2490 kr
Lyx – alla bilder, ca 40 st – 4590 kr

PRINTAR & ALBUM
Förstoringar från 300 kr, album från 1900 kr.

Kontakta mig

Har du andra frågor? Tveka inte att höra av dig! ♥

Mail: petraleanderssonphoto@gmail.com
Telefon: 076-884 97 55

Här hittar du mig på sociala medier: 

Instagram (petraleandersson.se)
Facebook

fotograf-petra-leandersson-i-motala