9 augusti, 2018

Frågor om gravidfotografering?

Att fota en familj som ska växa är så himla kul, det är så mycket spänning och förväntan hos familjerna! Vi får prata namnförslag, prata om hur graviditeten varit och tiden som kommer 🙂
Jag får många frågor om just gravidfotografering och har svarat på de vanligaste frågorna nedan!

När ska jag boka och vilken vecka är bästa att förevigas i?
Boka när ni börjar fundera på en fotografering, eller ni behöver inte boka direkt men skriv till den fotograf som ni känner att ni gillar.
Oftast fotograferar vi runt vecka 30 men det beror helt på hur du mår, vissa blir fotograferade i vecka 27 och vissa i 37. Oftast bokar vi ett datum runt vecka 30 och skulle den blivande mamman känna att hon vill fotas tidigare har det alltid löst sig!

Får syskon vara med? 
Jajemen! Jag älskar när syskon är med, det blir så fina bilder! Det är en familjefotografering med extra fokus på magen och syskonen tycker oftast det är så kul att få vara med!

Vad ska jag ha på mig?
En av de vanligaste frågorna! Här kan jag hjälpa er, jag har nämligen en studiogarderob med en massa fina klänningar som ni får låna utan att det kostar något extra! Det finns i olika färger, olika modeller och längder, du får komma till studion innan och testa eller så skickar jag bilder om du vill kika på det hemma!
Sen måste jag ju berätta att ni även kan få gå till tjejerna på salongen Forma. här i Motala och få ert hårt stylat av tjejerna innan fotograferingen! Det är så skönt att bara komma dit, få håret fixat, låna en av mina klänningar, bli fotograferad och sen få se alla bilder.  Josefin är en av dom som gjort detta och hon tyckte det va så lyxigt, hon behövde bara dyka upp!
Eftersom Forma. och jag samarbetar så har ni en exklusiv rabatt och betalar endast 250 kr för att få håret stylat!

Jag är inte bekväm framför kameran, kommer det inte bli stelt?
Först, hur många är bekväma framför en kamera? Jag är det inte! Och just därför har jag jobbat hårt för att skapa en fotografering som mina familjer beskriver som, lättsam, rolig, avslappnat och kul! Det är inget tvång att titta in i kameran, jag finns med och guidar hela tiden, jag kollar så håret ligger rätt och visar ofta hur ni kan stå/sitta. Ni ska inte komma på poser själv utan det är ju därför jag är med 🙂

Såhär beskrev Jennie upplevelsen hos mig efter deras gravidfotografering:
”Att träffa och bli fotograferade av Petra var en lycka, kunde inte önskat mig bättre bilder eller en bättre upplevelse! Både jag och min man, som lätt blir lite stela framför kameran, ser avslappnade och vackra ut på bilderna, bättre resultat hade man inte kunnat önska sig!”

Hur ska vi tänka när ni väljer fotograf?
Det viktiga är att ni hittar en fotograf som ni båda gillar, både bildstilen och hur fotografen är som person. På en fotografering är det ju viktigt att ni har kul (tycker jag), det är en upplevelse, så en fotograf som inte bara tar de bilder ni dras till utan som ni också tycker verkar trevlig. Ett bar sätt att ta reda på detta är att prata över telefon, säga hej och låta fotografen berätta vad denne erbjuder och hur hela resan från bokning till leverans ser ut. Då kan ni även ställa all de frågor ni kan tänkas ha. Viktigt är ju att ni dras till bilderna som fotografen tar, att ni kan tänka er ha dom hemma! Älskar ni natur, solnedgång, färger, ögonblick och naturliga bilder och vill skratta, då är jag er fotograf.
Tänk ändå vilken lyx att det finns många fotografer, det ger er chansen att hitta den perfekta för er!

Har du några mer frågor angående en gravidfotografering, tveka inte att skriva till mig! Jag tycker det är kul när ni ställer frågor och vill veta mer 🙂
Här nedan är en video från Elin och Clas gravidfotografering, där deras Otto också var med!

Är du intresserad av en gravidfotografering i höst? Läs mer här eller kontakta mig här!