Hero Image

Frågor och svar

Här finner du svar på de vanligaste frågorna inför en fotografering hos mig!

PetraLeandersson_EmmaTyra_webb4

Hur går en fotografering till?

Mina fotograferingar är väldigt avslappnade och jag kommer hela tiden ge er guida er, kolla så hår och kläder ligger/hänger rätt och fota er ur de bästa vinklarna!  Ni behöver inte vara rädda för den där tystnaden när ni inte vet vart ni ska kolla, hur ni ska stå osv. jag finns där hela tiden med uppmaningar, tips och idéer för vad vi ska hitta på!
Jag är en fotograf som gärna bjuder på sig själv för att locka fram det avslappnade och naturliga i er. Jag vill fånga de där ögonblicken som du alltid kommer vilja bära med dig, härliga familjebilder, enskilda bilder på barnen men även några fina bilder på dig och din partner. Ni kommer få ett galleri fyllt med stor variation och många ögonblick.

Får vi bilder där alla tittar in i kameran?

Jag börjar alltid mina fotograferingar med en mer klassik familjebild där alla tittar in i kameran, då har vi det avklarat. Det kan såklart bli någon mer under tiden men jag vill mer att ni tittar och intrigerar med varandra än att titta in i min kamera! Detta ger större möjlighet att fånga ögonblick och stunder som blir naturliga för ni är fokuserade på varandra och inte på mig.

Vad ska vi ha med oss?

Jag är inte en fotograf som använder en massa rekvisita, det har vi naturen till! Men har ditt barn ett gosedjur eller snuttefilt som ni gärna vill ha med från denna tiden i livet så ta med det! Jag har alltid filtar med mig för er att sitta på så det behöver ni inte tänka på! Men ta gärna med något mellanmål och dryck till barnen, efter bus och lek kan det behövas lite energipåfyllning! Är vi på stranden så kanske vi är lite i vattnet så att ha handduk och extra kläder i bilen är en bra ide! Annars har vi allt vi behöver!

Vad ska vi ha på oss?

Mitt första och främsta tips är bekvämt! Särskilt barnen – vi ju att de ska vara lyckliga! Det är också bäst att välja en färgpalett med 2 till 3 koordinerande färger i ungefär samma nyans. Detta är mer glädjande för ögat och ger kläderna en röd tråd utan att det blir för matchande!
Jag personligen tycker att klä upp sig för detta tillfälle är toppen, speciellt för er mammor! Det här är ditt tillfälle att verkligen gå all in på kläder, hår och smink, något du kanske inte har tid för varje dag, så gå all in! 🙂
Men vi kommer ju såklart prata om detta när ni bokar, och jag har klänningar för er mammor och gravida att låna! Dessutom samarbetar jag de grymma tjejerna på salongen Forma. här i Motala så hit kan ni gå innan er fotografering för att få håret stylat!

barn fotografering varamon motala sommarkväll11
PetraLeandersson_Amanda51

Vart kan vi fotas?

Jag fotar nästan alla mina familjer i Motala!  Helt enkelt för det är det som önskas då många redan sett en plats det önskar fotas vid och dessa är i Motala!
Jag erbjuder stor variation på ställen att fotas vid i Motala, vi har den vackra stranden, det finns skog, ängar, grönskade platser och såklart många platser vid vattnet! Jag älskar att fota i naturen och älskar att lägga stor tid på att hitta de perfekta platserna att fota på.
Vill ni hellre att jag kommer till er så går det självklart bra, då tillkommer reseersättning som vi pratar mer om när vi väljer plats åt er!

Vad händer om det är dåligt väder?

Eftersom ljuset spelar så stor roll i hur jag skapar mina bilderna blir så bokar vi alltid om till nytt datum vid väldigt mulet väder eller regn. Att boka om kostar inget och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum.

Vad kostar det?

När ni väljer att boka betalar ni först för ert bokningspaket, detta inkluderar:

– Ett planeringsmöte via telefon där jag lär känna er och planerar er fotografering
– En solnedgångsfotografering i Motala (eller studiofotografering)
– En sneekpeek max 4 dagar efter er fotografering
– Minst 30 st personligt och professionellt redigerade bilder som ni kan välja bland
– En personlig bildvisning där ni väljer vad ni önskar köpa

Bokningspaketet på 1 395 kr (995 kr i studion) betalas vid bokning, med faktura på 5 dagar. Bokningsavgiften är inte återbetalningsbar men ombokningsbar. Inga digitala filer eller produkter ingår i bokningspaketet.

Ca 1-2 veckor senare kommer ni till studion då det är dags att titta på alla era bilder under bildvisningen! Ni har fått en guide med all info ni behöver och i studion finns exempel på alla produkter! Det är nu ni lägger er beställning.
Här kan ni välja mellan att endast köpa digitala filer eller skapa ert egna paket där ni väljer ett paket med digitala filer och sen väljer den produkt som passar er bäst, då har ni skapat ert paket och får då också rabatt på de digitala filerna.
Priser börjar på 995 kr, sen är det helt upp till er vad ni önskar köpa och vad er budget är.

Har ni frågor är det bara att ni skriver till mig nedan!

barn fotografering varamon motala sommarkväll1
PetraLeandersson_Blocks12 copy

Är du redo att boka just er fotografering? Eller har du någon mer fråga?
Kontakta mig genom att fylla i formuläret nedan.
Jag ser fram emot att höra från dig!