Hero Image

Frågor och svar

Här finner du svar på de vanligaste frågorna inför en fotografering hos mig!

Vad ingår i bokningen?

– Telefonkonsultation, innan fotograferingen
Vi kommer pratas vid via telefon och ni kommer kunna ställa alla frågor ni har.

– Solnedgångsfotografering/Nyföddfotografering
En avslappnad fotografering i solnedgången (kan ske i studion också) med mycket skratt, bus och mys! Mitt fokus är att få er att slappna av och njuta av stunden, det är då jag fångar er på bästa sätt!

– Personlig bildvisning
Ca 1-2 veckor efter fotograferingen kommer vi träffas igen för att kika på era bilder tillsammans! Detta tar ca 30-40 min och det är nu ni lägger er beställning på det ni önskar köpa. Det jag erbjuder i produktväg är exklusiva produkter som kommer hålla för att gå i arv och skapa personlig konst i ert hem.

Bokningsavgiften på 1 395 kr betalas vid bokning, då skickas en faktura på 5 dagar till din mail. Bokningsavgiften är inte återbetalningsbar men ombokningsbar.
Har du en vän som fotats hos mig och kanske fått ett referenskort av mig? Ange detta vid bokning för att få din rabatt!

Vart kan vi fotas?

Mina fotografering sker främst i Motala då jag har stor variation på olika platser att fotograferas vid! Allt ifrån strand till skog! Vill ni kan jag komma till er stad för fotograferingen, då ingår en fast reseersättning  på 400 kr till angränsande kommun (tex Linköping, Mjölby och Vadstena). Detta faktureras då vid bokning.
Vill ni fotograferas inomhus kommer ni till hösten kunna boka tid för fotografering i min nya dagsljusstudio.

PetraLeandersson_NT_webb1
PetraLeandersson_Amanda51

Datum och tid?

När vi pratats vid och ni väljer att boka kommer vi redan då boka ett datum som passar er. Alla mina fotograferingar utomhus sker i solnedgången och jag fotar familjer ute året om! Som ni vet varierar solnedgången väldigt mycket under året så allt mellan kl 14- 21 börjar vi er fotografering beroende på årstid!
Jag har fotograferat barn i över 2 år och har aldrig behövt avbryta en fotografering pga att barnen inte orkat, blivit trötta eller inte varit på humör. Har ni funderingar kring tiderna, skriv till mig så berättar jag gärna mer om hur jag jobbar, hur andra familjer upplevt att fota i solnedgången och så ger jag er mina bästa tips! Och tänk på att det endast en kväll som kan bli sen för att ni ska få helt underbara bilder att smycka hemmet med!

Vad händer om det är dåligt väder?

Eftersom ljuset spelar så stor roll i hur jag skapar mina bilderna blir så bokar vi alltid om till nytt datum vid väldigt mulet väder eller regn. Att boka om kostar inget och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum. Ska vi fotografera på en strand fungerar det med lite moln, är vi i er mer grönskande miljö eller i skogen behöver vi ha en ganska klar himmel för att få fram det fina ljuset!

Hur förbereder vi oss själva och barnen för fotograferingen?

Allt jag kräver är egentligen att ni ska dyka upp, vara beredda på mys och bus, kramar och pussar men eftersom ni undrar så kan ni tänka på några saker!
Om barn är med berätta gärna innan vad ni ska göra, fotograferas, det kan få dem att slappna av lite extra så allt inte är helt nytt! Det är bra om barnen är mätta (och glada), ta med någon leksak dem tycker om, ett extra ombyte och något snacks! När vi väl ses kommer jag ta hand om er och guida för att fånga er på bästa sätt!
Vid nyföddfotografering: För sovande bilder, försök hålla ert barn vaket i ca 2h innan fotograferingen och sen precis innan vi startar fotograferingen så får ni ge en rejäl matning. Dock är alla barn olika men jag kommer göra mitt yttersta för att fånga de bilder ju ni önskar!

Kläder

Till dig som är gravid så har jag ett par olika klänningar du gärna får låna, dessa kan även icke gravida låna! Om ni använder egna kläder så rekommenderar jag ljusa och neutrala kläder. Undvik mörka kläder, för mycket mönster eller stora kontraster. När ni bokar kommer ni få ytterligare info om detta!

PetraLeandersson_AnnaMattiasMärta_webbS25
PetraLeandersson_EmmaTyra_webb4

Vi är ovan framför kameran, vad ska vi göra?

Under hela fotograferingen kommer jag finnas där och guida er, det är mitt jobb 🙂 Jag kommer placera er i några ”poser” som är naturliga och sen kommer era personligheter och familjedynamik gör att jag fångar er naturligt och fint. Jag tar några bilder i olika kompositioner, lite närmre, backar lite, fokuserar på detaljer. Viktigt för er som inte känner er bekväma framför en kamera är att ni absolut inte behöver titta in i kameran. Jag vill hellre att du titta och intrigerar med din familj än att titta rakt in i kameran! Vi skrattar och har kul, resten löser sig medans jag guidar er 😀 Lovar att det tyvärr är över snabbare än ni tror!

Är du redo att boka just er fotografering? Eller har du någon mer fråga?
Kontakta mig genom att klicka på knappen nedan!
Jag ser fram emot att höra från dig!