Hero Image

Frågor och svar

Här finner du svar på de vanligaste frågorna inför en fotografering hos mig!

Gravidfotografering Motala Linköping Norrköping
familjefotografering motala linköping
familjefotograf motala linköping

Vart finns du?
Jag bor i Motala, Östergötland! Här finns min studion men många av mina familjer finns även i Linköping, Norrköping och Örebro med omnejd!

Har du en studio?
Yes! En mysig hemmastudio i Motala som ni är varmt välkomna till!

Vilken typ av fotograferingar erbjuder du?
Jag älskar att erbjuda mysiga fotograferingar där vi alla kan slappna av och skratta! Det är så viktigt för mig att det är lättsamt att bli fotograferade av mig. För mig är det viktigt att vi klickar och att jag kan skapa bilder med känsla, värme och som känns naturliga! Så familjer, par, gravid och barn är det jag fotograferar. Jag får många förfrågningar om bröllop men just nu tar jag inte emot några förfrågningar då jag helt satsar på familjer!

När ska man fotograferas?
Är du gravid rekommenderar jag att du fotograferas mellan vecka 28-35, det går såklart senare, det beror helt på hur du mår och hur mycket magen syns! Är ni intresserade av en nyföddfotografering är det de 3 första veckorna som räknas som nyfödd. Annars är runt månaderna 4 och 7 bra tider för bilder och sen när ert barn kan gå 😀  Efter det är det bara att köra på!

Vad är din stil?
Jag ser mig är en fotograf som älskar att få mina familjer att slappna av och ha kul, att fokusera på varandra mer än på min kamera, jag vill att min bilder ska vara varma och äkta. Jag vill fånga de mer naturliga, uppriktiga ögonblicken, skrattar, leker, flirter, pussar och kramar. Så vill du ha en lättsam fotografering med en glad fotograf som ni inte får pinsam tystnad med, som ser till att hår och kläder ligger rätt så är jag er tjej!

När bokar du fotograferingar?
Utomhus fotograferar jag alltid 1-2 timmar innan solen går ner, ljuset blir så magiskt och jag kan ge er bilder med ett mjukt strålande ljus som framhäver er bäst! Oftast fotograferar vi ute april- nov men även under vintern blir det magiskt ute! Utomhusfotograferingar sker måndag-fredag.
I studion fotograferar vi mitt på dagen när ljuset är som allra bäst, här erbjuds tider också måndag-fredag.

Vilka platser använder du?
Jag älskar att använda mig av naturen när jag är ute och fotograferar så har en massa olika förslag till er utifrån vad som passar er! Ängar, vatten, skog, landsvägar, det finns så himla mycket fint som kan vara eran bakgrund! Vi har ju även studion om det är mer din stil 😀

Kan jag skriva ut mina bilder själv?
De digitala filer ni köper hos mig  kan ni skriva själva, jag rekommenderar ett labb till er! Köper ni digitala filer får ni dom alltid i färg och svartvit, fullt redigerade!

Jag vill fotograferas hos dig! Hur bokar jag min fotografering?
Fyll i kontaktformuläret genom att klicka här! Ert bokningspaket betalas med faktura på 5 dagar  eller swish från det att du bokar och sen börjar vi planera fotograferingen! YAY!

Hur lång är en fotografering?
En fotografering tar ca 60 min. Då hinner vi fånga så många fina bilder, ta paus och även klädbyte om ni önskar och ni kommer ha måånga bilder att välja emellan!

Vad ska jag ha på mig?
Sen min pintrestsida för inspiration här!
Sen finns ju även min garderob med klänningar som ni mammor/blivande mammor får låna klänningar ifrån! Här finns olika färger, mönster och längder! Bara att du skriver att du vill kika på klänningarna så fair vi det! Dessutom hjälper jag sätta ihop er garderob om ni önskar!

Kan jag få mitt hår fixat innan fotograferingen?
Jaaa! Jag rekommenderar verkligen att få hjälp med håret innan en fotografering om det är något du själv inte är bra på (som jag). Då kan ni gå till tjejerna på salongen Forma. här i Motala! 5 grymma tjejer som alla är lika duktiga på att fixa lockar, flätor och uppsättningar! Bokar du en fotografering hos mig får du ett paketpris med styling hos Forma. Så bokningspaket + hårstyling = 1500 kr (ord 1645 kr)

Vad händer om vädret är dåligt?
Jag ger er solsken! Om det regnar, snöar, haglar etc. kommer jag att kontakta dig så snart som möjligt för att hitta en ny dag för fotograferingen. Är det molnigt får ni avgöra själva om ni vill köra den planerade dagen eller så bokar vi en ny!

Jag är så nyfiken på att se mina bilder! När får jag se dom?
Jag är så dålig på att hålla mig ifrån att visa en tjuvkika så det får ni oftast 1-3 dagar efter fotograferingen! Sen ses vi ju i studion för en mysig fika (eller över Skype) och det sker oftast inom 2 veckor, ibland tidigare!

Vad händer på bildvisningen?
Då ses vi i min studio (eller över Skype om ni bor en bit bort) och fikar och tittar på alla era bilder! Ni får känna på de produkter jag erbjuder och ni lägger er beställning på det ni älskar! En mysig stund där jag finns med som hjälp om det önskas.