Hero Image

Frågor och svar

Här finner du svar på de vanligaste frågorna inför en fotografering hos mig!

PetraLeandersson_Lisa_webb50

Vad ingår i bokningen?

– Ett planeringsmöte via telefon där jag lär känna er och planerar er fotografering
– En solnedgångsfotografering i Motala, eller studiofotografering
– En sneekpeek max 4 dagar efter er fotografering
– Minst 30 st personligt och professionellt redigerade bilder som ni kan välja bland
– En personlig bildvisning där ni väljer vad ni önskar köpa

Bokningsavgiften på 1 395 kr betalas vid bokning, då skickas en faktura på 5 dagar till din mail. Bokningsavgiften är inte återbetalningsbar men ombokningsbar.

Bildvisning
Ca 1-2 veckor efter vår fotografering är det äntligen dags för er bildvisning! Vi träffas då i min studio och tittar på alla era bilder. Ni kan klämma och känna på produkter och det är nu ni lägger er beställning.

Det finns två sätt att investera i era bilder:
1.Välj mellan att skapa ert egna paket få både minst en vacker produkt och digitala filer till ett förmånligt pris.
Paketpris från 4985 kr.

2. Köp endast digitala filer, från 995 kr/st. Produkter köpes endast i steg 1!

Er bildvisning kommer ta ca 40 min och använd gärna min expertis för att få ut det mesta av er investering. Betalning sker via faktura på 14 dagar eller delbetalning.

barn fotografering varamon motala sommarkväll11
PetraLeandersson_Amanda51

Vart kan vi fotas?

Mina fotografering sker främst i Motala då jag har stor variation på olika platser att fotograferas vid! Allt ifrån strand till skog! Vill ni kan jag komma till er stad för fotograferingen, då ingår en fast reseersättning  på 400 kr till angränsande kommun (tex Linköping, Mjölby och Vadstena). Detta faktureras då vid bokning.
Vill ni förevigas inomhus så är ni varmt välkomna till min dagsljusstudio i Motala!

Datum och tid?

När vi pratats vid och ni väljer att boka kommer vi redan då boka ett datum som passar er. Alla mina fotograferingar utomhus sker i solnedgången och jag fotar familjer ute året om! Som ni vet varierar solnedgången väldigt mycket under året så allt mellan kl 14- 21 börjar vi er fotografering beroende på årstid!
Har ni funderingar kring tiderna, skriv till mig så berättar jag gärna mer om hur jag jobbar, hur andra familjer upplevt att fota i solnedgången och så ger jag er mina bästa tips!

Vad händer om det är dåligt väder?

Eftersom ljuset spelar så stor roll i hur jag skapar mina bilderna blir så bokar vi alltid om till nytt datum vid väldigt mulet väder eller regn. Att boka om kostar inget och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum.

Hur förbereder vi oss själva och barnen för fotograferingen?

Allt jag kräver är egentligen att ni ska dyka upp, vara beredda på mys och bus, kramar och pussar men eftersom ni undrar så kan ni tänka på några saker!
Om barn är med berätta gärna innan vad ni ska göra, fotograferas, det kan få dem att slappna av lite extra så allt inte är helt nytt! Det är bra om barnen är mätta, ta med någon leksak dem tycker om, ett extra ombyte och något snacks! När vi väl ses kommer jag ta hand om er och guida för att fånga er på bästa sätt!
Vid nyföddfotografering: För sovande bilder, försök hålla ert barn vaket i ca 2h innan fotograferingen och sen precis innan vi startar fotograferingen så får ni ge en rejäl matning. Dock är alla barn olika men jag kommer göra mitt yttersta för att fånga de bilder ju ni önskar!

PetraLeandersson_Gabriella_webb1
PetraLeandersson_EmmaTyra_webb4

Vi är ovan framför kameran, vad ska vi göra?

Under hela fotograferingen kommer jag finnas där och guida er, det är mitt jobb 🙂 Jag kommer placera er i några ”poser” som är naturliga och sen kommer era personligheter och familjedynamik gör att jag fångar er naturligt och fint. Jag tar några bilder i olika kompositioner, lite närmre, backar lite, fokuserar på detaljer. Viktigt för er som inte känner er bekväma framför en kamera är att ni absolut inte behöver titta in i kameran. Jag vill hellre att du titta och intrigerar med din familj än att titta rakt in i kameran! Vi skrattar och har kul, resten löser sig medans jag guidar er 😀 Lovar att det tyvärr är över snabbare än ni tror!

Är du redo att boka just er fotografering? Eller har du någon mer fråga?
Kontakta mig genom att klicka på knappen nedan!
Jag ser fram emot att höra från dig!