11 december, 2018

När ska vi boka en fotografering under barnets första år? – Familjefotograf Motala

Jag får ofta frågan när det är bästa att boka en fotografering under barnets första år. Många tycker det är svårt att veta när det är bästa tiden för en fotografering, för hur vet man hur utvecklingen kommer bli?

Därför tänkte jag sätta ihop en guide för er som funderar över detta och jag hoppas denna ger er en tydligare bild om när det passar er bäst att få bilder på er nya familjemedlem! 

Nyfödd – Bebisens första 3 veckor.
Vill ni fånga denna mysiga bebisbubbla som ibland är ganska omvälvande så ska ni boka tid för er fotografering redan innan er bebis är här! Det är de första 3 veckorna på jorden som fotograferingen sker och det är nu vi fångar alla små detaljer och er som en ny familj. Det är helt fantastiskt att se tillbaka på dessa bilder för så snabbt är denna tid förbi och er nyfödda växer så fort! Här fotar vi i studion.

Lilla Malin, snart 3 veckor.

Följa med blicken – 4 månader 
Vissa skulle nog säga att nästa tillfälle är vid 3 månader men jag rekommenderar alla mina familjer att vänta tills bebisen är 4 månader om man inte vill fånga bebisbubblan. Alla bebisar är inte redo för att lyfta huvet och ligga på magen vid 3 månader, vid 4 månader är det större chans att er bebis är bekväm och har tränat upp styrkan i nacken. Det som dessutom är kul vid denna period är att dom nu är riktigt duktiga på att följa med i blicken och vi kan verkligen få bilder när bebisen tittar in i kameran! Här får ni en fin variation av bilder liggandes på rygg samt mage tillsammans med familjebilder om det önskas! 

Iris firade 3 månader på dagen när hon kom till studion för sin fotografering!

Sitt och kryp -7 månader 
Vid 7 månader kan ditt barn oftast sitta bra själv, vissa kan det helt och vissa behöver lite stöd och de flesta har även börjat krypa endel! Detta ger er helt underbar variation i era bilder och er bebis är en lite människa nu som ofta visar den personlighet den börjat få. Mycket skratt och busiga bilder brukar levereras! Här kan mamma och pappa inte vara så roliga att hänga med under en fotografering, mycket nyfikenhet kommer in i denna fas och ofta är kameran eller grejer jag har i studion (eller om vi är ute) mycket roligare! 

Ellie kunde både sitta och gillade att krypa omkring i studiosängen. Mamma och pappa var inte så roliga 😉

Ett år – Nu är det fritt fram att boka in en fotografering när ert barn går, tänk på att det varierar! Vissa tar sina första steg lite innan födelsedagen och vissa tar det efter. Därför brukar vi boka ett preliminärt datum och stämmer av strax innan för att se hur det går. Nu är det full fart på fotograferingen och att sitta still är inte så kul, så här rekommenderar jag att vi fotograferar utomhus om det är en passade årstid! I studion går det också fint men vi har inte lika mycket yta att röra oss på! Här har vi en liten minimänniska med personlighet! En favoritbild som många familjer vill ha är när hela familjen går och jag fångar dom bakifrån. 

På ettårsfotogarferingen kan även storasyster vara med! 

Nu när ni vet de olika faserna under det första året, känn efter när det skulle passa er som familj bäst och fundera om studio eller utomhus är er grej. Har ni mer frågor så tveka inte att kontakta mig nedan, jag bollar gärna med er 🙂

Kom ihåg att vara ute i tid är alltid bra, kontakta mig gärna en eller två månader innan för att säkra en tid. Vid bokningen betalar ni en bokningsavgift för att säkra er tid och på så sätt delar ni upp er betalning vilket familjerna alltid uppskattar! 

Här kan ni se min prislista och nedan kan ni kontakta mig direkt för mer info eller frågor!