13 september, 2018

Bästa tiden att fota barn?!

Jag får ofta frågan när det är bästa att boka en fotografering under barnets första år. Många tycker det är svårt att veta när det är bästa tiden för en fotografering, för hur vet man hur utvecklingen kommer bli?
Därför tänkte jag sätta ihop en guide för er som funderar över detta och jag hoppas denna ger er en tydligare bild om när det passar er bäst att få bilder på er nya familjemedlem!

Nyfödd – Bebisens första 3 veckor.
Vill ni fånga denna mysiga bebisbubbla som ibland är ganska omvälvande så ska ni boka tid för er fotografering redan innan er bebis är här! Det är de första 3 veckorna på jorden som fotograferingen sker och det är nu vi fångar alla små detaljer och er som en ny familj. Det är helt fantastiskt att se tillbaka på dessa bilder för så snabbt är denna tid förbi och er nyfödda växer så fort! Här fotar vi i studion.

Följa med blicken – 4 månader 
Vissa skulle nog säga att nästa tillfälle är vid 3 månader men jag rekommenderar alla mina familjer att vänta tills bebisen är 4 månader om man inte vill fånga bebisbubblan. Alla bebisar är inte redo för att lyfta huvet och ligga på magen vid 3 månader, vid 4 månader är det större chans att er bebis är bekväm och har tränat upp styrkan i nacken. Det som dessutom är kul vid denna period är att dom nu är riktigt duktiga på att följa med i blicken och vi kan verkligen få bilder när bebisen tittar in i kameran! Här får ni en fin variation av bilder liggandes på rygg samt mage tillsammans med familjebilder om det önskas!

Sitt och kryp -7 månader 
Vid 7 månader kan ditt barn oftast sitta bra själv, vissa kan det helt och vissa behöver lite stöd och de flesta har även börjat krypa endel! Detta ger er helt underbar variation i era bilder och er bebis är en lite människa nu som ofta visar den personlighet den börjat få. Mycket skratt och busiga bilder brukar levereras! Här kan mamma och pappa inte vara så roliga att hänga med under en fotografering, mycket nyfikenhet kommer in i denna fas och ofta är kameran eller grejer jag har i studion (eller om vi är ute) mycket roligare!

Fullt ös: Nu är det fullt fart, ert barn är ett år eller mer och att gå är inga problem, vi springer efter och lyfter tillbaka. Nu har verkligen personligheten kommit fram och det är en liten minimänniska som far runt. Detta är en superkul fas, det blir mycket skratt och någon tår. Det blir en massa härliga bilder på familjen. Här följer jag barnen och vi leker fram bilderna. Här kan ni verkligen se den människa som börjat ta form!

Efter detta med att gå sitter så är det bara att boka en fotografering när ni tycker det passar! Nu är inte milstolparna på samma sätt synliga för en kamera men här utvecklas ju annats som språket och även kontakten till er i familjen.

Här kommer lite bilder på härliga familjer förevigade utomhus!

Nu när ni vet de olika faserna under det första året, känn efter när det skulle passa er och fundera om studio eller utomhus skulle passa er bäst. Har ni mer frågor så tveka inte att kontakta mig nedan, jag bollar gärna med er 🙂

Kom ihåg att vara ute i tid är alltid bra, kontakta mig gärna en eller två månader innan för att säkra en tid. Vid bokningen betalar ni en bokningsavgift för att säkra er tid och på så sätt delar ni upp er betalning vilket familjerna alltid uppskattar!

Här kan ni se min prislista och nedan kan ni kontakta mig direkt för mer info eller frågor!