13 september, 2018

Bästa tiden att fota barn?!

Jag har flera gånger fått frågan när den bästa tiden är att fotografera ens barn är, så här kommer en liten guide om första året!

Jag har inga tydliga månader men skriver ungefär när detta brukar ske, detta är väldigt individuellt så ta inte för hårt på det, vissa barn är snabba med att ligga på mage medans andra behöver mer tid, vissa är snabba med att gå medans andra behöver mer tid, dom är precis som oss vuxna, vi lär oss i olika takt så detta är bara exempel:

Bebisbubblan: Detta är när ditt barn är ny till världen, dag 1-21 ungefär. Livet har tagit en ny vändning och ni har en ny familjemedlem. När bebis sover kan vi nästan göra vad som helst, endel fotografer gör avancerade poser och använder rekvisita som lådor, virar in i tyger osv. Jag fotograferar er som ni är, det är mycket mys och närhet, precis som det är denna första tid som är över så himla snabbt! Det blir en massa mysiga minnen att se tillbaka på, för det glöms så fort bort hur liten den lille verkligen var! 

Jag kan le och följer kameran: När er bebis är runt 3-5 månader så har ert barn lätt för att ha ögonkontakt och bjuder ofta på en massa goa leenden! Det som också sker i denna fas är att nacken blivit stark och er bebis kan orka lyfta huvudet och även ligga lite på mage! Här kan vi även börja se lite personlighetsdrag som ger er bilder som ofta är fyllda med leenden! En väldigt rolig fas att bli fotograferad i!

Sitt: Denna fas är när ert barn är mellan 7-12 månader, barnen kan oftast sitta lite själv och ta lite stapplande steg, ofta med hjälp av föräldrarna som ger oss underbara bilder! Vissa har redan förstått detta med balansen och går lite själva.  Det är en massa nyfikenhet, minst ett blåmärke är nästan obligatoriskt inför fotograferingen, det plockas och pillas med grejer och det går att få stor variation på er fotografering! Mamma och pappa brukar ha en hel del att göra i denna fas!

Fullt ös: Nu är det fullt fart, ert barn är ett år eller mer och att gå är inga problem, vi springer efter och lyfter tillbaka. Nu har verkligen personligheten kommit fram och det är en liten minimänniska som far runt. Detta är en superkul fas, det blir mycket skratt och någon tår. Det blir en massa härliga bilder på familjen. Här följer jag barnen och vi leker fram bilderna. Här kan ni verkligen se den människa som börjat ta form!

Efter detta med att gå sitter så är det bara att boka en fotografering när ni tycker det passar! Nu är inte milstolparna på samma sätt synliga för en kamera men här utvecklas ju annats som språket och även kontakten till er i familjen.

Här kommer lite bilder på härliga familjer!

Har du frågor eller vill boka en fotografering? Kontakta mig här, ser fram emot att höra från dig!