30 januari, 2019

Att förbereda barn inför en fotografering!

Några orosmoment som förälder inför en fotografering finns alltid, men den vanligaste är ändå, tänk om mitt/mina barn inte uppför sig! Tänk om de är på dåligt humör? Ledsen? 

Därför tänkte jag att detta blogginlägg skulle ge er föräldrar lite tips inför en fotografering där barn är med och vad vi gör om det bara är en dålig dag för barnen!
Men vi börjar med lite tips!

Innan  fotograferingen:

-Berätta om att ni alla ska iväg på ett äventyr eller åka och ha kul med Petra. Genom att berätta om det som en rolig upplevelse ni ska göra tillsammans är de flesta barnen väldigt nyfikna när vi möts upp.

-Visa bild på mig, här på hemsidan finns ett par och jag ser till att det finns en längst ner i detta inlägg 😉

-Om barnen är tillräckligt stora så har gärna med dom när det gäller förberedelser! När barn har fått hjälpa till att välja kläder eller accessoarer så berättar dom det gärna stolt för mig!

Under fotograferingen:

-Slappna av och ha kul! Är vi vuxna avslappnade och har kul kommer det garanterat smitta av sig på de små!

-Vi har gått om tid, jag har haft fotograferingar i snart 4 år och vet att den tid vi har kommer räcka till! Behöver vi ta en paus för energipåfyllning eller tröst så tar vi det, det är inräknat!

-Det får vara kaos, tro det eller ej men det blir grymt bra bilder då! Skulle det bli för mycket kaos så kör jag en lugnare lek eller så tar vi en paus.

-Inga mutor. Jag vill helst inte att ni kör med mutor under fotograferingen. Jag tror mer på att vi ska leka och ha kul, mutorna brukar komma fram när föräldrarna känner sig stressade. Skulle ni känna er stressade under fotograferingen, fråga mig hur det går så berättar jag och visar er bilder! Och skulle det behövas så har jag några tricks som jag gärna testar först!

Här har ni fotografen som lovat! Dock med lite kortare hår just nu 😉 

Och skulle det nu vara så att barnet/barnen har en dålig dag, som vi alla kan ha, då bokar vi en ny dag och det kostar inget extra!

Har du frågor om en fotografering eller är sugen på att boka en? Kontakta mig nedan!